Solarisløbet

Solarisløbet er en actionfyldt weekendhejk, hvor de ældste tropsspejdere og seniorer fra #Spejderne kan prøve deres egne grænser og patruljens sammenhold af. Samtidig giver løbet deltagerne inspiration og gode idéer til det daglige spejderarbejde hjemme i grupperne.

Løbet starter fredag aften med en overraskende start og slutter søndag morgen med en gennemført afslutning. Ind imellem er der en række udfordrende, sjove og oplevelsesrige poster, ligeledes tilbagelægges mange kilometer til fods. Løbet slutter søndag formiddag med en præmieoverrækkelse og hyldest af de bedste patruljer.

Historien - Den røde tråd i løbet

Omdrejningspunktet i ethvert Solarisløb er den opdigtede historie. Det blev i 2008 vedtaget, at historien altid skal indeholde et samfundsrelevant tema. Det kan spænde vidt fra trafficking og misbrug til, hvorfor spejdere får for lidt i lommepenge. Et er dog sikkert, vi finder på et nyt tema hvert år, og det er til stadighed historien, der skaber den røde tråd i Solarisløbet og dermed binder posterne sammen fra start til slut.

 

Skæve påhit giver fede oplevelser

Færgekapring, rappelling ned fra Fields, fly tur til Hong Kong, fængselsflugt, luftballoner, tubemad, skinnecykler, flådefartøjer, kameler, rockkoncerter, og vi kunne blive ved. Solarisløbet vil hvert år indeholde flere poster med et eller andet, du og dine kammerater aldrig har prøvet før. Om det så betyder, at vi skal standse et Arriva tog, skaffe slædehunde eller klatre med isøkser – ja, så skal det ikke stoppe os.

 

Fysisk udfordring

Solarisløbet er det fysisk hårdeste løb for tropsspejdere i Danmark. Måske ikke så overraskende – et år udgik en tredjedel af deltagerne nemlig. Solarisløbet skal være hårdt. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vores ambition er, at alle patruljer og deltagere skal slide i det for at gennemføre. Men lad det så også være sagt, at Solarisløbet ikke kræver en overmenneskelig præstation fra jer for at kunne gennemføre. Solaris er også et hyggeligt løb, hvor de fleste kan være med. Du og din patrulje vil altid have valget i mellem at tage den hurtige vej igennem vandløbet, hvor I er garanteret våde tæer. Eller den lange vej af tørre stier, som så til gengæld koster point i den samlede stilling. Det valg er op til jer.

Vi skal være ærlige – Det er ikke anbefalelsesværdigt at starte sin adventurespejdkarriere på Solaris. Løbet er for erfarne spejdere, som er i god fysisk form – ellers er der langt til målstregen!

 

To konkurrencer

Solarisløbet er for alle, der er fyldt 14 år. Men for at lave en mere fair konkurrence er løbet opdelt i to aldersklasser: 14 til 17 og 18+. Alle skal igennem de samme udfordringer, men med denne opdeling har alle også en rimelig chance for at få en god placering.

Vil du vide mere om Solarisløbet, kan du blandt andet kigge på Tidligere løb og Regler.
Har du spørgsmål til løbet og tilmeldingen, så skriv til: deltager@solaris.dk