Spejdere Uden Grænser & Solaris – Sudan 2019

I 17 år har Solaris været med til at skabe udvikling, udfordringer og nye vinkler på spejderarbejdet med skæve aktiviteter i og uden for bevægelsen. Det har lært os en masse vigtige værdier og givet os et stærkt kompetencegrundlag, som vi gerne vil dele med andre og bruge til at fremme både spejderbevægelsen og verdenssamfundet.

… Så derfor har vi valgt at aflyse årets Solarisløb.

 

I løbet af de sidste par måneder har vi i stedet været i samtale med Spejdere Uden Grænser, som laver nødhjælpsarbejde i en lang række lande, om et eventuelt samarbejde.

Spejdere Uden Grænser har en kommende udsendelse til grænseområdet mellem Sudan og Sydsudan, hvor de vil gå sammen med de lokale spejderkorps og forsøge at hjælpe lokalsamfundene på fode igen. Her har vi sagt, at vi meget gerne vil hjælpe til, og desuden tilbudt at trække ekstra frivillige med som et alternativt på Solarisløbet.

 

Vi arbejder stadig med detaljerne, men udgangspunktet er 200 frivillige, som vil flyve med Solaris til Sudan den 13. september 2019. Gruppen af udsendinge vil i løbet af få dage hjælpe med at grundlægge Spejdere Uden Grænsers videre arbejde i området før Solaris’ medlemmer og de 200 frivillige tager hjem igen.

 

Vi vil løbende opdatere om vores samarbejde med Spejdere Uden Grænser og detaljer om udsendelsen. Tilmelding til eventet vil finde sted den 1. juni. Mere information omkring dette senere

 

Spejdere Uden Grænsers hjemmeside: www.spejdereudengrænser.dk

Spejdere Uden Grænsers Facebookside: www.facebook.com/spejdereudengraenser