Solaris-gruppen

Solaris-gruppen – Stærke relationer, store udfordringer og personlig udvikling.

Solaris-gruppen blev i 2009 dannet med udgangspunkt i et veletableret team, som har rødder tilbage til 2002, da de første ideer og planer til et spejderløb startede.

Siden har løbet udviklet sig fra at have ca. 20 deltagere til i dag at have 300 deltagere og mere end 200 hjælpere, når løbet afvikles.

Teamets begejstring for at skabe udvikling, udfordringer og nye vinkler på spejderarbejdet i det 21. århundrede har desuden ført til, at vi gennem tiden har skabt mange andre skæve aktiviteter i og uden for bevægelsen.

Spiren på klimatopmødet COP 15, bygningsværker på WSJ, Støvlen på SL2017, Danmarks længste svævebane, nye undervisningsfaciliteter på Brejning Efterskole, Adventurespejdløb for 4000 spejdere på SL2017 – Listen er lang og teamet siger sjældent nej til en udfordring, hvis den ellers bidrager til at udvikle og flytte både spejderne og vores omverden.

Solaris eksisterer som ”Arrangement under Det Danske Spejderkorps”, hvorfor vi i princippet er organiseret som alle andre spejdergrupper i landet med bestyrelse, vedtægter, en daglig ledelse og den relativt unikke situation, at vi har 80 ledere og ingen børn.

Om Solaris

Solarisløbet udsprang af Brejning Efterskole – Spejderefterskoles elevforening. Elevforeningens bestyrelse ønskede tilbage i 2002 at give deres medlemmer – de tidligere elever på Brejning Efterskole – en god og udfordrende oplevelse med deres gamle kammerater. Her var det nærliggende med et spejderløb, da elever og tidligere elever med det orange og gule tørklæde i forvejen deltager på et bredt udsnit af spejderløb i Danmark.

 

Solarisløbet bliver i dag afviklet en gang årligt et nyt sted i Danmark. Solaris er kendt for at udfordre vores deltagere på både fysik og psyke, og er absolut et af Danmarks mest udfordrende løb. 

 

Solaristeamet består af spejdere fra hele landet, og det orange og gule tørklæde er skiftet ud med et gult og sort, med Solaris broderet på. Teamet brænder for at lave spejderarbejde sammen og skabe gode og udfordrende rammer for deltagere på Solarisløbet, Events og store lejre. Teamet har sammenlagt mange tusinde timers spejderarbejde bag sig og består nu af ca. 80 mand i planlægningsfasen til Solarisløbet og op til 200 mand i selve afviklingsfasen af løbet. Løbet har nu 300 deltagere som begrænsning.

 

Teamet er sammensat af motiverede og ambitiøse folk, bestående af alt lige fra håndværkere af alle slags, officerer, ingeniører, læger til sygepleje- og økonomistuderende. Det gør os i stand til at løse en bred vifte af opgaver, selv det, de fleste finder umuligt.

 

I weekenden d. 27. til d. 30. november ’09 afviklede Solaristeamet et tænketanksmøde på grund af en række forespørgsler udefra, hvorvidt Solaristeamet er i stand til at lave andre ting end selve løbet. Forespørgslerne kom blandt andet efter årets Blå Sommer, hvor Solaris opsatte vartegnet ”Spiren” og Solaris-aktiviteten på aktivitetspladsen. D. 15. november 2009 blev der på DDS’ korpsrådsmøde vedtaget en ny § til lovsamlingen. Denne lovsamling, indeholdende bl.a. § 50, som betyder, at større arrangementer nu er i stand til at stifte sig med bestyrelse på lige fod med en gruppe. Blandt andet derfor resulterede tænketanksmødet i et stiftende møde for Foreningen Solaris, som siden har leveret spejderarbejde af meget forskellig art

 

Solarisløbet er fortsat teamet primære interesseområde, men foreningen leverer også poster og mange andre aktivitetstyper både for spejdere og andre, som har interesse i at skabe udvikling med baggrund i spejdermetoden.